PROTEIN ANALYSIS OF SAGO GRUB BASED ON INSTAR LARVAL STAGES
Abstract
Full Text:
PDFReferences
Bustaman, S. (2008). Potensi Ulat Sagu dan Prospek Pemanfaatannya. Jurnal Litbang Pertanian, 27(2), 50-54.
Edrus, I.N. & Bustama, S. (2007). Pengkajian budidaya ulat sagu sebagai sumber protein makanan ternak. Jurnal Pengkajian dan Pengembangan Teknologi Pertanian, 10(3), 207-217.
Hastuty, S. (2016). Pengolahan ulat sagu (Rhnchophorus ferrugineus) di Kelurahan Bosso Kecamatan Walenrang Utara Kabupaten Luwu. Jurnal Perspektif, 01(01), 12-19.
Istalaksana, P. (1994). Sifat-sifat dan kajian pemurnian minyak ulat sagu (Rhynchophorus papuanus). Thesis. Universitas Cenderawasih. Papua.
Masna (2014). Analisis Siklus Hidup Ulat Sagu. Skripsi. Program Studi Biologi Fakultas Sains Universitas Cokroaminoto Palopo. Palopo.
Omotoso, O.T. & Adedire, C.O. (2007). Nutrient composition, mineral content and the solubility of the proteins of plam weevil, Rhychophorus phoenicis F. (Coleoptera: Curculionodae). Journal of Zheijang University SCIENCE B, 8(5), 318-322
Purnamasari, V. (2010). Kualitas protein ulat sagu (Rhynchophorus bilineatus). Jurnal Biologi Papua, 2(1), 12-18.
Sudarmadji, S., Haryono., B. & Suhardi. (1984). Prosedur analisa untuk bahan makanan dan pertanian. Edisi Ketiga. Penerbit Liberty. Yogyakarta. pp: 51–52; 61; 77–78.
Van Huis, A., Itterbeeck, J.V., Klunder, H., Mertens, E., Halloran, A., Muir, G & Vantomme, P. 2013. Edible insects: future prospects for food and feed security. FAO Forestry Paper. Food and Agriculture Organization of the United Nations. Rome.
Wikanta, T. (2005). Analisa Kimia Kandungan Gizi Larva Kumbang Merah Kelapa (Rhynchophorus ferrugineus Olivier). Pusat Riset Pengolahan Produk Dan Sosial Ekonomi Kelautan dan Perikanan. Jakarta.
Refbacks
- There are currently no refbacks.